søndag 30. juni 2013

Tiny fluefanger!

Krokodillekjeften!


Tiny liker ikke fluer. Han misliker dem sterkt, faktisk. De surrer rundt hodet hans, lander i pelsen og på snuten og summer infernalsk inni ørene. Han ligger heeelt stille og følger dem med øynene. Han fokuserer og konsentrerer seg - og så plutselig klapper han sammen kjeften med et smell! Som en krokodille. Men som regel surrer fluen uforstyrret videre.

Her fokuserer han hardt på å få tak i fluen.
Jeg liker heller ikke fluer. Vi bor i landlige omgivelser, må en vel si. Her er det landlige fluer. Jeg kaller dem sauefluer. Har lest et sted at de liker salter, fra huden eller øyekroken. Derfor surrer de rundt og rundt hodet på dyrene - eller menneskene som tilfeldigvis er i nærheten. Dersom de kommer inn, blir de forvirret. Da surrer de rundt og rundt under taket inne i stua. Av og til stupdykker de ned for å sjekke ut mitt hode eller et av pelsdyra.

I sommer har det vært så ille at lilleulv faktisk blir sliten av dem. Han jakter fluer i fortvilelse selv om han egentlig trenger å sove. En morgen lå han og småsang noen sørgelige toner. Langtrukne og fortvilede sukk. Arien skyldtes en ganske liten, men innpåsliten sumsum. Tilfeldigvis landet den plagsomme, iherdige og bevingede bøllen rett ved siden av meg i sengen (dobbeltsengen vi har i stuen). Jeg klabbet til den med fjernkontrollen og traff! Den surret fortumlet - ikke helt død. Jeg tok den mellom to fingre, ytterst i den ene vingen, og holdt den oppunder snuten til Tiny..

Tiny skyndte seg å slafse den i seg. Han romlet den rundt i munnen og spyttet den ut (i ett stykke). Den lille fluen var fremdeles ikke død. Den surret svakt. Tiny stivnet i redsel og tok den fort i munnen igjen. Han jobbet lenge med den. Det romsterte og romlet innefra munnen hans. Til slutt klarte han, med en grimase(!!), å svelge den. Det så et øyeblikk ut som om han skulle bli kvalm. Han likte slett ikke å måtte spise et eksemplar av de ekleste skapningene han vet om..

Tiny avkjøler rompa på Imingfjell, noe han fant helt skjønt!
Mygg, knott og tunflue er heller ikke gøy. Da vi var på Gol, fikk Tiny masse stikk på innsiden av lårene og på magen. Det ble store, røde flekker og huden kjentes varm. På vei hjem fant vi en snøklatt som Tiny kunne avkjøle seg på.



Vi dro til Birkeland i dag for å treffe langsnuter i parken. Der var det også fluer. Massevis! Tiny stirret på dem, jaktet på dem og ristet kraftig på hodet for å bli kvitt dem. På bildet har jeg faktisk fått med fluen som ulven siktet seg inn på - han fikk ikke fanget den, men det var et tappert forsøk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar