fredag 4. januar 2013

Romjulstreff med ULVEHUND I AGDER























Se så mange flotte ulvehunder samlet på ett sted! Ulvisene, fra venstre, heter: Selma, Trier, Lloyd, Tiny, Finn, Tyra og Odin.

Initiativtaker til ULVEHUND I AGDER, er Tor, eier av Odin. Sist treff var tidlig i høst, så det var på overtid å få til en samling igjen. Nå skal det sies at vi forsøkte oss på et adventstreff, men ble overrumplet av et forrykende snøvær. Avisen skrev at dette ville bli "en dag som Agder-folkene sent ville glemme", en ble oppfordret til å holde seg hjemme hvis det var mulig og værmeldingene overgikk hverandre med ekstremvarsler.

Romjulstreffet ble også utsatt en ekstra dag fordi et nytt ekstremvarsel lovet "uvanlig mye nedbør for årstiden i denne landsdelen".

Selv om været ikke var det beste, så koste alle sammen seg. Vi trosset sur vind, tåke og yr, og møttes på NRK-tomta i Kristiansand. Her var det plass for ulvisene til å springe og hilse skikkelig på hverandre før vi gikk en tur i Markens. Dette var en søndag i romjulen, allikevel var det ganske mange folk i sentrum. Noen og enhver fikk stille rare spørsmål og sjansen til å klappe en av de flotteste rasene som fins, nemlig den Irske Ulvehunden!























Her står alle og hutler seg sammen i le for vinden. Tor er midt i en ulvehundmølje i forgrunnen. De fire gutta Trier, Odin, Tiny og Lloyd hilser og sniffer. I bakgrunnen skimtes lille Mister, som er staffe og ikke ulvis, men er velkommen på treff likevel! Bak ham kommer Finn labbende og bak der igjen sitter frøken Selma og lille valpen Tyra.

Tiny hilste pent på Tyra. Han lente seg ned og stod ganske stille mens hun stakk snuten sin helt opp i bartene hans.
En gang han lekte med en annen valp, slo det meg at han er utrolig forsiktig med de som er yngre.
Snille Tinyen min.


Det er lov å buse med kompisen Lloyd! Når de to treffes, har de knapt øye for noen andre. Det er helt rørende hvordan de løper hverandre i møte og henger sammen som erteris.
Det er stas med en så god bestevenn!
























Odin står ofte ved siden av og betrakter leken. Det ser ut som om han gjerne vil være med, men så vet han ikke helt hvordan han skal få oppmerksomhet. Noen ganger forsøker han seg med murring, men det blir jo ikke alltid like godt mottatt av alle. Heldigvis tar ikke andre ulvehunder dette så tungt. De skjønner at Odin bare vil løpe og leke. Her er det Tiny og Odin som tar seg en runde. Ser de ikke ut som LC-materiale, kanskje?

Trier er en stor gutt! Han løp Tiny overende så han tumlet bort igjennom! Etterpå inviterte han på lek. Tiny lot seg ikke dupere. Han var høflig men fant seg ikke i busete oppførsel. Først stilte han seg opp og gjorde seg til en statue, slik som Inky  pleier å gøre med Tiny dersom han ikke vil slutte å herje. Da det ikke virket, slo han sammen kjevene med harde smell gjentatte ganger rett foran hodet til Trier, som omsider tok hintet og gikk et annet sted. Igjen hjortehundtaktikk. Den gutten viser at det er en klokskap i ham, som kommer mer og mer frem etter hvert som han blir eldre.























Her inviterer Trier på lek.

Jeg håper det blir flere treff. Men neste gang må vi ha nydelig vær uten ekstremvarsel av noe slag! Kanskje et påsketreff på heia med Kvikklunch og appelsiner, kakao og en solvegg??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar