lørdag 30. september 2017

Whiskey, pinnedyr og ulvehundprotegé!

Whiskey er helt fantastisk! Han har på kort tid funnet seg til rette her hos oss og falt inn i våre rutiner - uten den helt store innsatsen fra vår side. Han forsøkte å "vanne" inne noen ganger i begynnelsen, men det var i grunnen den største utfordingen. Det fikset vi med en bleie! (Ja, det finnes! Up-and-go for hannhunder med skvettebehov). Det er egentlig bare en såkalt overslagshandling. Noen hunder trenger å få ut energi - også finner de sin egen måte å få utløp for det. Tiny plukket opp små steiner langs veien og holdt dem i munnen, Spliff slikket på vedovnen.. De kan være litt snåle disse langsnutene! Whiskey vannet altså potteplantene mine. Men kun 4 ganger, så var han ferdig med det. Vi tok ham ut i full fart før og etter mat, etter lek, etter kos - i det hele tatt tok vi ham rett ut 0,4 sekunder etter at han hadde gjort noe spennende - og roste veldig for den skvetten som kom i blomsterbedet eller på hjøret av vedboden (han rakk ikke lenger de første dagene!). Så var det i orden.

Mating har gått kjempegreit! Han spiser det han får i full fart også har matfar funnet løsningen på lysten til å inspisere Spliff sin matskål (Spliff spiser utrolig seint og må ha flere pauser, noe som ikke er så lett for en greyhound med et sort hull i stedet for mage!). Altså, når Whiskey har spist, får han sin helt egen kosestund hos far mens de to andre gutta gjør ferdig sin middag. Det fungerer flott! Så er det en tur ut - og til sist får alle en liten godis som dessert utlevert i kjøkkendøra. Det er fint å lære å spise sammen og at alle får nok mat. Ingen grunn til å krangle om maten her i huset.

Favorittgodis: Sardiner! Nei, tuller ikke. Han blir helt vill! Spliff liker best ost og Heike vil ha Leiv Vidar wienerpølse!!



Whiskey smiler! og klaprer med tennene! Sikkert skummelt for noen som ikke har hatt mynde før, men vi synes det er både litt komisk og skikkelig sjarmerende. Han er jo bare lykkelig. Propellhalen går i alle retninger.


Han vil helst sove inni oss - og da mener jeg faktisk oppta den samme plassen i tid og rom som oss! Noe som har lært meg å sitte på sofaen selv om jeg bare har plass til en halv rumpeballe! Ikke mye plass til overs når en 40-kilos mynde skviser seg ned på samme sofapute som en selv sitter! Men det går greit - Greyhounds = Kvalitetspelskos *R* us.

Whiskey sikler! Han er like ille som ulvehunden Heike! Jeg tror det er hengekjakene hans som gjør det. Han har slappe lepper haha! og vann og sikkel renner ut! Eneste som drikker høflig her i huset, er Spliff! mest fordi han vil kun ha vann fra krana på badet..

Pinnedyret promper! Gudfredogbevareoss, han tåkelegger stua. Frem med gassmasker! og duftlys. Det er så tapetet skreller av veggene! Og hvordan i all verden kan den tynne mynden som veier halvparten av storeulven drite dobbelt så mye!? To hender og to poser - hver gang! Det er et mysterium..

Whiskey har oppdaget leker. Det er så herlig å se. Han liker pipeleker men favoritten er ugla (egentlig en varmeflaske med mykt trekk laget som en ugle). Men han leker ikke så lenge av gangen, da. Han strør det meste utover gulvet for deretter å ta med seg ugla i sofaen for litt RnR.

Han er nok av den (mynde)typen som liker å sove lenge om morgenen. Etter å ha falt litt mer til ro her, har han utsatt første tissetur stadig lenger. I dag sov han til 8.30 - det lengste til nå. Heike vil ut litt tidligere, for han må passe på at papsen får stått opp. Pliktoppfyllende som alltid, godeste Heike. I det siste har Whiskey kun stått opp fordi Heike kommer og henter ham! Ja, han tar en sving inn i stua og dulter borti Whiskey før han går ut i ganga til en trøtt og ventende husfar. Det kan ta to "hente-runder" før Whiskey endelig gir opp og kaver seg ut av sin haug med dyner, tepper og puter. Heike har tatt whiskey under vingene sine og viser ham hvordan det meste skal gjøres.

Spliff nekter å åpne øynene og later som han er blind, døv og stum frem til 10.30 hver morgen. Gi Whiskey litt tid, så er han også der. Banna bein!

Whiskey snakker myndespråk, det er tydelig. Men alle andre hunder er noe rart og mystisk som kan, evt. kan ikke, jaktes på. Vi får fortsette diskusjonen til vi er blitt enige om at hverken store eller små hunder, uavhengig av rase, kan smakes på. Han er mer høflig rundt nabolagets katter, faktisk! For han har visst bodd med 3 katter der han kom fra (hos treneren sin).

En siste ting; han låter som en geigerteller når han vil ha kos. Favorittplassen er på innsiden av lårene! Hver gang vi slutter å stryke, begynner han å murre/gakke (en rar lyd jeg har vanskelig for å beskrive - jeg får forsøke å filme det en dag..). Han kan holde på lenge - og vi gir etter så klart. Når han skal være sååå søt, så må vi jo bare!

Det var dagens rariteter om pinnedyret Whiskey. Det kommer nok flere ting etter som vi blir bedre kjent. Han er en sjarmerende snåling, vår lille gode greyhound-gutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar